Vážené čtenářky a čtenáři!
Na prahu nového roku bych vám za celý tým portálu Jídelny.cz rád popřál pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a úspěchů v životě i v práci. Zároveň vám chci poděkovat za spolupráci při tvorbě našeho portálu, která nám pomáhá zlepšovat jeho obsah.
Často si v těchto dnech přejeme úspěšný nový rok. Co je to úspěch v práci? Pro někoho je úspěchem co nejvyšší plat, pro jiného karierní postup (doprovázený vyšším platem). Jsou lidé, pro něž je úspěchem pracovat co nejméně. Jsou naopak takoví, pro které je již samotná práce úspěchem a kteří jiné hodnoty neznají. Pro řadu z vás je úspěchem spokojený strávník, který chválí vaší jídelnu. A právě spokojený zákazník je to, o co bychom na portálu Jídelny.cz letos opět rádi usilovali.
Ohlédnutí za loňským rokem
V loňském roce se nám povedlo dát portálu novou grafickou podobu, která podstatně přispěla k pohodlí návštěvníků a k jejich lepší orientaci. Současně dostal portál nové ovládání, které usnadnilo čtenářům přístup do jednotlivých rubrik. Ve zpravodajství se objevilo více příspěvků, jimž jsme se snažili reagovat na vaše náměty a požadavky.
Vaše připomínky (ať už posílané přes vzkazovník nebo emailem či náměty v diskusi) jsou pro nás velmi cenné a znamenají pro nás důležitou zpětnou vazbu. Dozvídáme se tak, co se nám podařilo nebo čeho bychom se měli vyvarovat.
S úspěchem jsme pro vás uspořádali cyklus internetových seminářů. S nabídkou na tuto akci jsme oslovili více než 10 tis. jídelen. Semináře jsme uspořádali v 51 městech a celkem asi 1700 z vás se na nich seznámilo s internetem a s jeho použitím v jídelnách.
Co nás čeká v novém roce
Budou pokračovat internetové semináře. V průběhu roku na ně obdržíte samostatnou pozvánku. Věřím, že semináře pro vás budou dalším zdrojem potřebných informací.
Budeme se i nadále snažit zkvalitňovat obsah portálu Jídelny.cz a k tomu uvítáme vaši spolupráci i vaše připomínky. Jsou připraveny některé nové rubriky.
V jídelnách vás čeká perný rok. Kromě určitých cenových změn, které se dají očekávat v lednu a květnu v souvislosti se vstupem naší země do Evropské unie, je připraveno další zpřísnění hygienických předpisů. Jde zejména o sledování kritických bodů. Jejich problematika není jednoduchá a termín 1.5.2004, od něhož má být toto sledování zavedeno, je velmi krátký. Chtěl bych vás ubezpečit, že HACCP budeme na portálu věnovat značnou pozornost, ať již v diskusi nebo ve zpravodajství. Ve spolupráci s několika dodavateli software pro jídelny dále připravujeme balíček služeb, pomocí něhož byste systém sledování kritických bodů měli snadno a včas zavést.
Přeji Vám dobrý rok 2004.
Ing. Pavel Ludvík je vedoucím redakce portálu Jídelny.cz
Diskuze