Druh receptury: Rybí pokrmy
Počet porcí: 10 dospělých
Tepelná úprava: Vařené
Suroviny
Surovina | Hrubá hmotnost | Jednotka |
těstoviny přílohové | 1500 | g |
tuňák | 500 | g |
celer bulvový | 200 | g |
cibule | 200 | g |
paprika čerstvá zelená | 200 | g |
kukuřice cukrová sterilovaná | 200 | g |
olej | 250 | g |
mléko | 150 | ml |
mouka celozrnná | 100 | g |
petrželová nať | g | |
citrónová šťáva | ml | |
pepř černý mletý | g | |
sůl | g |
Technologický postup
Těstoviny uvaříve v osolené vodě. Celer, cibuli a zelenou papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme mouku a mícháme. Přilijeme mléko, okořeníme pepřem a solí a vaříme 8 -10 min. Nakonec přidáme předem uvařené těstoviny, kukuřici, tuňáka, nakrájenou petržel a citronovou šťávu dle chuti. Jemně promícháme a prohřejeme. Při přípravě necháme konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě a konzervovanou kukuřici okapat.
Doporučené polévky, doplňky
Polévka: zeleninová, vývar
Doplněk: zelenina
Diskuze