Přeskočit na obsah

Těstoviny s tuňákem

Recept, který je populární v mnoha jídelnách a který vám pomůže ve spotřebním koši chytře pokrýt komoditu ryby. Navíc obsahuje hodně zeleniny. Jeho základem jsou těstoviny, které většina dětí miluje. Tento rybí pokrm by tak vaši strávníci mohli dobře přijmout. Jak jej připravit?

Autor: Redakce Jídelny.cz

Druh receptury: Rybí pokrmy
Počet porcí: 10 dospělých
Tepelná úprava: Vařené

Suroviny

SurovinaHrubá hmotnostJednotka
těstoviny přílohové1500g
tuňák500g
celer bulvový200g
cibule200g
paprika čerstvá zelená200g
kukuřice cukrová sterilovaná 200g
olej250g
mléko150ml
mouka celozrnná100g
petrželová naťg
citrónová šťávaml
pepř černý mletý
sůl

Technologický postup

Těstoviny uvaříve v osolené vodě. Celer, cibuli a zelenou papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme mouku a mícháme. Přilijeme mléko, okořeníme pepřem a solí a vaříme 8 -10 min. Nakonec přidáme předem uvařené těstoviny, kukuřici, tuňáka, nakrájenou petržel a citronovou šťávu dle chuti. Jemně promícháme a prohřejeme. Při přípravě necháme konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě a konzervovanou kukuřici okapat.

Doporučené polévky, doplňky

Polévka: zeleninová, vývar
Doplněk: zelenina

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se