Přeskočit na obsah

Upekli jsme pro vás

Pod názvem „Upekli jsme pro vás“ dnes zahajujeme zveřejňování rozsáhlejšího seriálu příspěvků, který popisuje různé druhy pečiva z nabídky našich pekáren.

Autor: Redakce

Nabídka našich pekáren je dnes velmi široká a je v ostrém kontrastu s dobou minulého režimu, kdy výběr byl neobyčejně omezený. Kromě běžných druhů pečiva, známých po desítky let, dodavatelé nabízejí také mnoho druhů sladkého pečiva, buchet, koláčů, své místo zde mají i výrobky „zdravé“ výživy – celozrnné, sójové apod. Možná vás také zajímá, co je vlastně v těchto výrobcích skryto, z jakého jsou asi těsta, jak se pečou.

Ve spolupráci se studentkami VOŠ, SOŠ, SOU Bzenec jsme proto připravili seriál článků, v nichž vás chceme podrobněji seznámit s různými druhy pečiva, zejména s těmi, které se používají v hromadném stravování. Autorkami článků jsou Alena Horňáková a Lenka Sládková. Na spolupráci se podílel i jejich učitel Ing. Václav Brachtl.

Při své práci autorky vycházely z následujících zdrojů.

LITERATURA:
1. SKOUPIL, J. – MÜLLEROVÁ, M. – ŠTROBACH, J.: Zpracování mouky – Technologie pro 3. ročník SPŠ potravinářské technologie, 2. vydání: SNTL-Nakladatelství technické literatury, 288 s.
2. MÜLLEROVÁ, M. – SKOUPIL, J.: Technologie pro 4. ročník SPŠ studijního oboru zpracování mouky, 1. vydání: SNTL-Nakladatelství technické literatury, 240s.
3. Pekař a cukrář – 2/96, Vydavatel: Pekař a cukrář s.r.o., obchodní firma Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR
4. Pekař a cukrář – 9/99, Vydavatel: Pekař a cukrář s.r.o., obchodní firma Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR
5. Ročenka Pekaře a cukráře 2001, Vydavatel: Pekař a cukrář s.r.o., obchodní firma Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR
6. Pekař a cukrář – 4/2004, Vydavatel: Pekař a cukrář s.r.o., obchodní firma Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR
7. Ročenka Pekaře a cukráře 2005, Vydavatel: Pekař a cukrář s.r.o., obchodní firma Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR

INTERNET:
1. http://www.probio.cz/vyrobky/psenice-spalda.htm
2. http://stasak-statekudrc.cz/stranky/rostlinna.htm
3. http://www.slezska-pekarna.cz/H-Techn.htm

Věříme, že dokážete posoudit jejich práci s ohledem na jejich dosavadní zkušenosti a že budete tolerantní k případným nedostatkům. Vždyť soupeřit na homepage portálu Jídelny.cz o vaši přízeň s články odborníků, kteří se svému oboru věnují po celý život, je pro ně nesmírně těžké.

Přečtěte si první článek z tohoto cyklu – celozrnný chléb.

Autor: Redakce

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Fun Thomas was here

    Mají to dobré…
    Práce je pečlivě zpracována do detailu, až skoro precizně. Chválím rovněž snahu a odbornost.