Přeskočit na obsah

Zeleninové karbanátky s černou čočkou

Oblíbené zeleninové karbanátky, které zároveň pokrývají i spotřebu luštěnin. Na atraktivitě jim přidává neobvyklá černá čočka. S jakými surovinami ji kombinovat? Podívejte se na další vybraný recept.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Druh receptury: Bezmasé slané pokrmy – Zeleninové
Počet porcí: 10 dospělých
Tepelná úprava: Pečené

SUROVINY

SurovinaHrubá hmotnostJednotka
květák500g
kapusta500g
mrkev250g
čočka černá200g
vejce10ks
strouhanka200g
mouka hladká50g
sůlg
pepř černý mletý g
olej70g

TECHNOLOGICKÝ POSTUP

Květák, kapustu a mrkev očistíme a uvaříme v páře na skus. Vychlazené pokrájíme nadrobno. Čočku uvaříme doměkka. Připravíme si směs na karbanátky: dohromady smícháme zeleninu, čočku, vejce, strouhanku, dle potřeby přidáme mouku a dochutíme solí a pepřem. Tvoříme karbanátky, které pečeme v konvektomatu na vymazaném plechu nebo obalíme v trojobalu a smažíme.

DOPORUČENÉ POLÉVKY, PŘÍLOHY, DOPLŇKY

Polévka: lehká zeleninová, zeleninový vývar
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše
Doplněk: zeleninová obloha, jogurtový dresink

Proč mít elektronickou Knihovnu receptur?

  • Knihovna obsahuje stovky kvalitních a prověřených receptur pro školní jídelny.
  • Zahrnuje kvalitní a vyzkoušené receptury teplých i studených pokrmů vhodných pro školní stravování (receptury pro obědy a večeře, pro přesnídávky a svačiny, dezerty i nápoje).
  • Knihovna je neustále doplňována. Na jejím obsahu spolupracují registrované nutriční terapeutky.
  • Každá receptura má uvedený seznam a množství surovin, technologický postup, druh tepelné úpravy a doporučení pro skladbu obědového menu (návrh příloh, polévek nebo doplňků).
  • Umožňuje cílené vyhledávání ve skupinách.

knihovnareceptur.cz

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se