Přeskočit na obsah

Žhavé novinky na portálu Jídelny.cz

Na začátku listopadu jsme pro vás na portálu Jídelny.cz připravili dvě novinky. Rubrika Jídelníčky vám opět začne pravidelně přinášet komentované jídelníčky ze školních jídelen a Abeceda ŠJ bude soustřeďovat přehled hodnotných článků, na které se často ptáte.

Autor: Ing. Pavel Ludvík

Jídelníčky

Oživili jsme rubriku Jídelní lístky (je zařazena v menu Stravování), která opět začne pravidelně přinášet větší množství informací. Oproti dřívější praxi to budou jídelníčky různého typu, týdenní i delší, z jídelen MŠ i ZŠ, jídelníčky výborné, průměrné i horší. Vždy budou doplněny komentáři zkušené vedoucí školní jídelny a nutriční terapeutky, každá je bude komentovat ze svého pohledu. Samozřejmostí bude, že můžete pod jídelníčky dopisovat své dotazy a diskutovat.

Cílem této inovované rubriky je, aby se zejména začínající a méně zkušené vedoucí školních jídelen mohly inspirovat ukázkami dobrých jídelníčků, vyvarovat se chyb, které lze nalézt v těch horších, a aby si mohly vyměňovat zkušenosti.

S úpravou rubriky souvisí i změna její úvodní stránky – odkazy na články týkající se sestavování jídelníčků jsme přesunuli jinam.

Na začátek jsme rubriku naplnili větším počtem jídelníčků, všechny s komentáři odbornic, a minimálně každých 14 dnů by měl přibýt minimálně jeden další, to už bude záležet na vašem zájmu.

Abeceda školní jídelny

Druhou novinkou je Abeceda ŠJ – přehled odkazů na hodnotné články, které byly v minulosti na portálu Jídelny.cz zveřejněny. Najdete ji v menu Články. V tomto seznamu jsme shromáždili odkazy na články, na které vám redakce portálu často posílá odkazy, abyste nemuseli pracně hledat. Články jsou seřazeny do skupin podle témat a ta jsou řazena abecedně. Řadu článků jsme ve spolupráci s jejich autory revidovali, takže by měly obsahovat skutečně platné informace, kterými se můžete řídit.

Rubrika už nyní obsahuje články na téma hygiena a HACCP,  odpady nebo návody z oblasti ekonomiky ŠJ. Určitě vás budou zajímat také platy, odměňování nebo spotřební koš. Jedno z témat se týká i sestavování jídelníčků a právě sem jsme přesunuli některé návody, které dříve byly v rubrice Jídelní lístky.

Rubriku budeme průběžně aktualizovat a doplňovat, k tomu přivítáme vaše náměty.

Ing. Pavel Ludvík – vedoucí redakce portálu Jídelny.cz

Autor: Ing. Pavel Ludvík

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Handula

    Poděkování
    Super 🙂

  • Autor: Eva2

    Poděkování
    Připojuji se ke kolegyni s poděkováním.Odvádíte dobrou práci, která nám tu naši pomáhá zvládat.
    Celému týmu Jídelen přeji klidné dny a děkujeme.