Přeskočit na obsah

Změny v cenových průzkumech portálu Jídelny.cz

Zajímá vás, jaké jsou velkoobchodní ceny potravin v období začínající krize? Jak vysoké jsou obvyklé finanční normativy na přípravu jídla ve školní jídelně? Pak právě pro vás máme připraveny nové cenové průzkumy na rok 2009. Do nového roku jsme připravili některé změny a novinky!

Autor: Ing. Pavel Ludvík

Zajímá vás, jaké jsou velkoobchodní ceny potravin v období začínající krize? Jak vysoké jsou obvyklé finanční normativy na přípravu jídla ve školní jídelně? Pak právě pro vás máme připraveny nové cenové průzkumy na rok 2009. Do nového roku jsme připravili některé změny a novinky!

V roce 2008 jsme pravidelněji začali provádět cenové průzkumy, ve kterých jsme zjišťovali velkoobchodní ceny potravin – tedy ty ceny, za které jídelny většinou nakupují suroviny pro přípravu jídel. S výsledky jsme vás vždy průběžně seznamovali. (viz např. Cenový průzkum listopad 2008)

Minul nás konec roku, který ceny potravin obvykle vychýlí (pamatujete na vánoce 2007?), hospodářství se dostává do období recese, a to jsou faktory, které mohou mít na ceny potravin vliv. Prosím proto, zúčastněte se cenového průzkum na únor 2009. Pomůžete nám i sobě zjistit, jaké jsou aktuální ceny potravin, a budete moci porovnat, zda vaše jídelna nakupuje za ceny, které jsou srovnatelné s ostatními.
Vy, kdo jste do průzkumů dosud nikdy nepřispěli, najdete na portálu návod, jak na to. Vyplnění dotazníku je opravdu jednoduché a nezabere vám mnoho času.

Nové potraviny v průzkumu
Během podzimních průzkumů jste přinesli několik námětů na změnu sledovaných potravin. Všechny vaše připomínky jsme pečlivě prodiskutovali, konzultovali jsme je i v jídelnách. Nedá se bohužel vyhovět všem, některé požadavky si protiřečily. Přesto jsme však do průzkumu několik položek přidali (např. hovězí přední, ryby, zeleninu).

V únoru i finanční normy
V průzkumu měsíce února vás prosíme i o vyplnění nepovinných položek Finanční normativy, které bychom tentokrát chtěli také statisticky vyhodnotit. V období snižující se kupní síly zákazníků vám tyto údaje mohou poskytnout cenné podklady k porovnání vašich normativů s ostatními jídelnami.
Finanční normy se příliš často v jídelnách nemění, takže jejich zjišťování provedeme pouze tentokrát, v dalších měsících již ne.

Děkuji vám za účast v průzkumu a těším se na setkání u jeho výsledků

Ing. Pavel Ludvík je vedoucím redakce portálu Jídelny.cz

Autor: Ing. Pavel Ludvík

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se