Jídelna se představuje
Jsme samostatnou školní jídelnou v Ivančicích, která denně připravuje stravu pro cca 1200 strávníků, a to všech kategorií – MŠ, ZŠ, gymnázium a cizí strávníky.
Kuchyně je situována do 2 podlaží – v přízemí se nachází sklady, hrubá příprava zeleniny, masa a v prvním nadzemním podlaží je samotná varna s členěnými pracovišti a jídelna. Varna je vybavena 3 konvektomaty pro 20 GN, multifunkční pánví 100 l, multifunkční pánví s tlakovým vařením 150 l, 3 kotle, sporáky, šokerem, děličkou těsta, automatickým nářezovým strojem, pracovní stanicí pro zpracování zeleniny.
Zaměstnáváme 8 kuchařek a 1 hlavního kuchaře, 1 administrativní pracovnici pro stravování, na poloviční úvazek uklízečku, účetní a ředitelku.
Připravujeme výběrový jídelníček kromě pátku, kdy bývá 1 pokrm. Dále připravujeme přesnídávky a svačinky pro mateřskou školu a dětskou skupinu a v rámci doplňkové činnosti svačiny pro žáky základní školy a gymnázia. Tito mají na výběr ze 2 druhů svačinek, a to běžnou (jako děti MŠ) a nebo výběrovou, která formou švédského stolu nabízí různé druhy.
V rámci pitného režimu je každý den 1 nápoj neslazený, 1 slazený a 1 mléčný. Nakupujeme především nápoje s vyšším obsahem ovoce, zpravidla slazené cukrem, nikoliv umělými sladidly, nepodáváme černé čaje.
Zaslaný jídelníček byl vytvořen v rámci vlastního projektu Ochutnáme svět, kdy každý den v měsíci dubnu (tedy 21x) jsme zavítali do některé země světa a ochutnali nějaké typické jídlo pro tuto zemi. Inspirovali jsme se především na internetu a snaha byla, aby jak oba hlavní pokrmy, tak polévka, tak u většiny zemí (kromě asijských) i přesnídávky a svačiny byly typické pro danou zemi.
Foto ukázky pokrmů
Alpský knedlík s povidlím
Bahn Mi (bageta plněná křupavým masem)
Perkelt s tarhoňou
Havana salát
Thajské cizrnové kari, dvoubarevná rýže
Kjufteta s bramborami, šopský salát
Diskuze