Přeskočit na obsah

Další ukázka měsíčního jídelníčku pro vaši jídelnu

Máme tu závěr měsíce května a vy všichni, co jste si oblíbili naší novou „rubriku“ měsíčních jídelníčků, můžete znovu náhlednout pod pokličku jedné ze školních jídelen, která se s námi podělila o své menu. A pozor, pozor – tento jídelníček je speciální, neboť každý den je v nabídce alespoň jedno mezinárodní jídlo a aby to bylo ještě o něco zábavnější, tak každý den strávníci „navštíví“ jinou zemi.

Autor: Redakce Jídelny.cz
Další ukázka měsíčního jídelníčku pro vaši jídelnu

Jídelna se představuje

Jsme samostatnou školní jídelnou v Ivančicích, která denně připravuje stravu pro cca 1200 strávníků, a to všech kategorií – MŠ, ZŠ, gymnázium a cizí strávníky.

Kuchyně je situována do 2 podlaží – v přízemí se nachází sklady, hrubá příprava zeleniny, masa a v prvním nadzemním podlaží je samotná varna s členěnými pracovišti a jídelna. Varna je vybavena 3 konvektomaty pro 20 GN, multifunkční pánví 100 l, multifunkční pánví s tlakovým vařením 150 l, 3 kotle, sporáky, šokerem, děličkou těsta, automatickým nářezovým strojem, pracovní stanicí pro zpracování zeleniny.

Zaměstnáváme 8 kuchařek a 1 hlavního kuchaře, 1 administrativní pracovnici pro stravování, na poloviční úvazek uklízečku, účetní a ředitelku.

Připravujeme výběrový jídelníček kromě pátku, kdy bývá 1 pokrm. Dále připravujeme přesnídávky a svačinky pro mateřskou školu a dětskou skupinu a v rámci doplňkové činnosti svačiny pro žáky základní školy a gymnázia. Tito mají na výběr ze 2 druhů svačinek, a to běžnou (jako děti MŠ) a nebo výběrovou, která formou švédského stolu nabízí různé druhy.

V rámci pitného režimu je každý den 1 nápoj neslazený, 1 slazený a 1 mléčný. Nakupujeme především nápoje s vyšším obsahem ovoce, zpravidla slazené cukrem, nikoliv umělými sladidly, nepodáváme černé čaje.

Zaslaný jídelníček byl vytvořen v rámci vlastního projektu  Ochutnáme svět, kdy každý den v měsíci dubnu (tedy 21x) jsme zavítali do některé země světa a ochutnali nějaké typické jídlo pro tuto zemi. Inspirovali jsme se především na internetu a snaha byla, aby jak oba hlavní pokrmy, tak polévka, tak u většiny zemí (kromě asijských) i přesnídávky a svačiny byly typické pro danou zemi.

ODKAZ NA JÍDELNÍČEK – ZDE

Foto ukázky pokrmů

Alpský knedlík s povidlím

Bahn Mi (bageta plněná křupavým masem)

Perkelt s tarhoňou

Havana salát

Thajské cizrnové kari, dvoubarevná rýže

Kjufteta s bramborami, šopský salát

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se