Tento pokrm je původem z Německa. Název lze přeložit jako jeden hrnec. Jeho vznik se připisuje hlavně chudobě za světových válek. Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu jsou různé. Jedná se o velice hustou polévku, do které se původně dávalo vše, co dům dal. Nejčastěji se k přípravě používá mrkev, čočka, pórek, hrášek a brambory, ale můžeme použít i další druhy zeleniny. Do polévky se přidávají různé druhy masa nebo párky a buřty. Příprava je podobná jako u jiných polévek. Nejdříve z masa uděláme vývar, přidáme pepř, sůl a další koření, poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme.
Oblast: Potraviny
Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Gaspachio, Fondue, Raclette, Sushi, Paella, Musaka, Ramen, Enchiladas
Aktualizováno: 16. září 2013