Přeskočit na obsah
alphabet

Abeceda výživy

Encyklopedie výživy je populárně naučný výkladový slovník hesel z oblasti výživy, potravin a onemocnění souvisejících s výživou. Je určen pro personál stravovacích provozů.

Hummus je pokrm, jehož původ není zcela přesně znám. Konzumován je především v Izraeli a na Blízkém východě, v současnosti je však rozšířen po celém světě. Podává se jako samostatný pokrm, dip nebo pomazánka. Na přípravu je potřeba cizrna, tahini (sezamová pasta), olivový olej, citronová šťáva, sůl a česnek. Hummus je pro svůj vysoký obsah bílkovin oblíbeným pokrmem vegetariánů a veganů.

Oblast: Potraviny

Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Raclette, Sushi, Paella, Musaka, Ramen, Enchiladas

Aktualizováno: 16. září 2013