Přeskočit na obsah
alphabet

Abeceda výživy

Encyklopedie výživy je populárně naučný výkladový slovník hesel z oblasti výživy, potravin a onemocnění souvisejících s výživou. Je určen pro personál stravovacích provozů.

Musaka je pokrm pocházející z Balkánu. Jeho nejznámější variantou je tradiční řecká musaka. Základními surovinami pro přípravu jsou lilky, rajčata a maso, připravuje se však také s další zeleninou a bramborami. Řecká musaka se skládá ze čtyř vrstev, které se na plechu na sebe skládají, a poté se peče v troubě. První vrstvu tvoří brambory, následuje cuketa a lilek, dále masová směs a nakonec bešamel z mléka, másla a hladké mouky.

Oblast: Potraviny

Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Raclette, Sushi, Paella, Ramen, Enchiladas

Aktualizováno: 16. září 2013