Přeskočit na obsah
alphabet

Abeceda výživy

Encyklopedie výživy je populárně naučný výkladový slovník hesel z oblasti výživy, potravin a onemocnění souvisejících s výživou. Je určen pro personál stravovacích provozů.

Enchiladas je pokrm pocházející z Mexika, odkud se rozšířil do celého světa. K přípravě enchiladas potřebujeme maso, cibuli, česnek, rajčata, kukuřici, chilli, vejce, mléko, tortily, sýr, sůl a pepř. Dříve se místo masa používaly fazole, aby byl pokrm levnější. V dnešní době se připravují různé formy enchiladas, například zeleninové. Ze všech surovin (kromě tortil) vyrobíme směs, kterou osmahneme na mírném ohni. Směsí pak plníme tortily, zarolujeme, poklademe do mísy na pečení, posypeme sýrem a necháme na chvíli zapéct.

Oblast: Potraviny

Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Raclette, Sushi, Paella, Musaka, Ramen

Aktualizováno: 16. září 2013